5 October 2020, 21:01 uur
Rotterdam & Regio
Orange Pictures
Sander Fischer.

Excelsior heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap door een laat doelpunt van invaller Ralf Seuntjens verloren. Het werd in Kralingen 1-2.

Mohamed Hamdaoui bezorgde De Graafschap al in de derde minuut een voorsprong en na ruim een kwartier maakte Reuven Niemeijer uit een penalty gelijk. Na een uur viel Seuntjens in voor Jonathan Opoku en in de 89e minuut maakte hij het winnende doelpunt. In de slotfase kwam bij de thuisclub Sander Fischer nog in het veld als stormram, maar dit mocht niet baten. Excelsior speelde overigens driekwart wedstrijd met een man minder na een vroege rode kaart voor Brandon Ormonde-Ottewill.

Het is voor De Graafschap, dat thuis al drie keer heeft gewonnen, pas de eerste uitzege. Twee weken geleden verloor de ploeg van Mike Snoei nog met liefst 7-3 bij Jong AZ.

Door de zege staat De Graafschap nu derde, achter NAC Breda en Almere City. Excelsior neemt met zes uit zes de dertiende plaats in.